divendres, 6 d’octubre del 2017

ESCOLTEM: Montserrat Roig


Divendres 20 d'octubre de 2017 - 20.00h
Àrea Activitats Biblioteca

La biblioteca acull durant el mes de setembre i fins el 20  d’octubre una exposició dedicada a la memòria de la que fou una gran escriptora: Montserrat Roig. 

Tant en la vessant de literatura de ficció com en l’especialitat de reportatge i periodisme els seus llibres i articles van gaudir d’enorme popularitat arribant a milers de lectors. 

Enguany commemorem el 25è aniversari de la seva prematura mort als 45 anys. 
També aquest any 2017 en fa 40 de la publicació de dos dels seus llibres més emblemàtics: El temps de les cireres i Els catalans als camps nazis

Amb aquestes premisses el Memorial Democràtic ha organitzat aquesta exposició que ara arriba a nosaltres amb un conjunt de fotografies i de dades biogràfiques sobre l’autora.

La majoria de fotografies són obra de Pilar Aymerich, professional de reconegut prestigi i guanyadora de nombrosos premis, entre ells la Creu de Sant Jordi. 

L’acte de cloenda de l’exposició se celebrarà el dia 20 d’octubre a les 8 del vespre a l’Àrea d’Activitats de la biblioteca amb la participació de l’autora de les fotografies i gran amiga de Montserrat Roig, Pilar Aymerich, qui explicarà anècdotes i detalls sobre l’escriptora viscuts per ella en primera persona al llarg de tantes hores compartides. 

L’acte es complementarà amb l’audició de textos relacionats amb trets biogràfics i de referència, amb la veu de diverses lectores i sota la direcció d'Albert Vidal, dins el programa Escoltem que des de fa temps es presenta a la Biblioteca.

Una ocasió única per conèixer de primera mà la semblança i l’obra d’una de les escriptores cabdals de la literatura catalana del segle XX.