dimarts, 27 de juny del 2017

EXPOSICIÓ PINTURES Paisatges d'Alentorn d'Oriol de la Hoz

Del 5 de juliol a l'11 d'agost de 2017
Àrea Activitats Biblioteca

Oriol de la Hoz, és un pintor mataroní vinculat al poble d´Alentorn des de petit, on hi passava les vacances, des de fa uns quants estius ha “retratat” aquest paisatge que li és tan familiar.

A l´exposició s'hi poden veure una trentena de peces: pintures a l'oli fetes del natural, amb un estil força ràpid i espontani. En elles hi apareixen elements típics del paisatge d´Alentorn i dels pobles del voltant, com ara maquinària agrícola abandonada, granges de porcs, antigues pedres per trillar, camps llaurats, muntanyes, arbres o camins. Vistes que a la força han de cridar l´atenció d´algú que viu durant la major part de l´any a una ciutat costanera com Mataró.

Oriol de la Hoz és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, 1995-2000 i llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, 2008. Treballa com a professor de secundaria d'Educació Visual i Plàstica i ha participat en diferents exposicions individuals i col·lectives.

Per l’Oriol la pintura és un mitja d expressió com per un altre podria ser la música, el teatre...L’ha portat a pintar paisatges d Alentorn principalment el fet de passar les vacances allà i estar unit al poble des de petit.

En les pintures ha intentat captar les característiques d’aquesta zona: el sol, la calor, els camps grocs i marrons a l estiu i verds a la primavera... Però no són paisatges de tipus realista sinó mes aviat expressius. El procés de fer los es bastant ràpid, com un esbós, però ja es consideren obres acabades, perquè es valora l expressivitat de la pinzellada més que la semblança amb el motiu.

Són una interpretació pròpia, un intent de fixar un vista, una llum o un instant.