dijous, 30 d’octubre del 2014

EXPOSICIÓ: El llegat dels contes de fades


Exposició El llegat dels contes de fades, del 3 al 28 de novembre de 2014  a l'Àrea d'Activitats de la Biblioteca.

El llegat dels contes de fades és una exposició formada per 12 obres pictòriques de Jeice Hernández basades en els contes més coneguts dels Germans Grimm. A través d'aquesta exposició es pretén fomentar l'interès pels contes clàssics, cridant especialment l'atenció sobre un dels elements més importants d'aquests contes: l'halo de misteri i la varietat de significats que aquests relats tenen.

Hi ha alguna cosa màgica en els contes de fades. Alguna cosa ancestral i mística, alguna cosa que fa que ens detinguem amb recel davant el començament d'un bosc. O que ens incita a buscar la protecció d'un foc i un sostre protector quan cau la nit. Hi ha alguna cosa en els contes de fades que provoca que el seu encanteri romangui per sempre, que ens guiï durant anys en la recerca del nostre príncep blau i ens recorda com vèncer les bruixes malvades que ens aguaiten en els secrets de la vida. I aquest “alguna cosa” és la màgia que sorgeix en cada pinzellada de Jeice Hernández. Una jove artista amb una tècnica superba avalada per la seva àmplia formació clàssica.” Ana Blat, consultora d'art i crítica. Madrid – 2012.

El llegat dels contes de fades no és simplement una lectura o interpretació més dels contes: és una aventura que consisteix a entrar en aquest altre costat, a l'altra banda de la història. El que l'autora ens proposa no és la imatge dels contes que estem acostumats a veure, sinó un punt de vista diferent que ens permet redescobrir-los. Aquesta exposició és una oportunitat per generar espais de reflexió entorn del folklore i les tradicions que es transmeten a través dels contes des del segle XIX, i de transmissió de valors.
L’exposició sencera està formada per 35 obres, que poden ser vistes a http://www.jeicehernandez.es/ca/pintura/el-legado-de-los-cuentos-de-hadas/). 

Cartel·les i codis QR

Les obres disposen d'un codi QR per millorar l’experiència de l’espectador accedint a informació detallada del quadre o veure el seu procés de creació a través del web http://www.jeicehernandez.es/ca/pintura/el-legado-de-los-cuentos-de-hadas/

Quan el títol de l’obra no és suficient per facilitar a l’espectador la lectura i interpretació del quadre, les obres s’acompanyen d’una cartel·la descriptiva.

Aquesta exposició l'hem acompanyat dels contes dels Germans Grimm que han inspirat cada quadre.