dimarts, 21 de maig del 2013

EXPOSICIÓ LLIBRES SALVADOR ESPRIU

Aquest any 2013, es commemora els 100 anys del naixement de l'escriptor Salvador Espriu. A la biblioteca hem preparat una exposició, així com un recull del fons de llibres que tenim de l'autor. La podeu visitar a l'Àrea d'Activitats de la Biblioteca, a partir del 27 de maig.
Salvador Espriu i Castelló és un dels autors més insignes de les lletres catalanes. La profunditat i l’alta significació de la seva obra, reconegudes per la crítica internacional, són mereixedores de la major atenció i consideració. De la mateixa manera, l’exemplaritat de la seva actitud en una de les situacions històriques més adverses per a Catalunya, que se sintetitza en les seves paraules, “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”, constitueixen un llegat que ha de romandre en la memòria dels catalans.

L'any 2013 s’escau el centenari del naixement de Salvador Espriu i Castelló. Per tal d’honorar la seva memòria i difondre’n l’obra i el llegat, el Govern de la Generalitat de Catalunya acorda designar el 2013 com a “Any Espriu”. L’ Any Espriu tindrà un caràcter cultural, cívic i participatiu.

Els objectius de l’Any Espriu, són:

•Difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana.

•Difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu a Espanya i a d’altres països.

•Impulsar la relectura i l’actualització de la seva obra i el seu llegat, mitjançant la participació dels creadors i les institucions de la cultura i de l’ensenyament, així com els mitjans de comunicació.