dilluns, 20 de febrer del 2012

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - febrer 2012

Aquest hem llegit i comentat el  llibre d'Alan Bennett, Una lectora poc corrent.

FITXA TÈCNICA
Una lectora poc corrent
Bennett, Alan
Ed. Empúries, col·lecció Anagrama
Pàgines 96
ISBN 978-84-9787-289-8

TEXT CONTRAPORTADA
És un dia qualsevol al Palau de Buckingham i els gossos de la Reina no paren de bordar cap a una banda del jardí per on ella no acostuma a passejar. Seguint-los, la Reina descobreix, aparcada, la biblioteca mòbil de Westminster, una furgoneta antiquada amb un bibliotecari també antiquat i Norman, un treballador de la cuina reial jovenet i pèl-roig, a qui Sa Majestat no havia vist mai. Una mica obligada per les circumstàncies, la Reina s’emporta un llibre en préstec, sense saber que a partir d’aquell moment les visites a la biblioteca i el fet de conèixer Norman li canviaran del tot la vida.
La Reina s’aficiona a llegir fins a tal punt que la seva proverbial professionalitat queda en entredit: ja no és tan curosa amb les feines de la Casa Reial, que l’avorreixen mortalment, i només frisa per enllestir-les i tornar a la lectura. No cal dir que l’adquisició d’un hàbit tan perillós com inesperat preocupa enormement la cort i el govern, que faran tot el possible per allunyar de Norman aquesta lectora tan poc corrent i aconseguir que abandoni els llibres.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà La rebel·lió dels animals de George Orwell. Sí esteu interessats en participar, passeu per  la biblioteca i us donarem tota la informació.