dimecres, 27 d’abril del 2011

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - abril 2011

Aquest mes hem llegit "El sueño del celta" de Mario Vargas Llosa, Premi Nobel de Literatra 2010.



Fitxa tècnica


El sueño del celta


Vargas Llosa, Mario
Alfaguara
Colecció Hispanicas
454 pàgines
ISBN 9788420406824

Biografia Mario Vargas Llosa

Sinopsis
L'aventura que narra aquesta novel·la comença al Congo en 1903 i acaba en una presó de Londres, un matí de 1916.


Explica la peripècia vital d'un home de llegenda: l'irlandès Roger Casement. Heroi i dolent, traïdor i llibertari, moral i immoral, la seva figura múltiple s'apaga i reneix després de la seva mort.
Casement va ser un dels primers europeus a denunciar els horrors del colonialisme. Dels seus viatges al Congo Belga i a l'Amazònia sud-americana van quedar dos informes memorables que van commoure la societat del seu temps. Aquests dos viatges i el que allí va veure canviarien a Casement per sempre, fent-li emprendre una altra travessia, en aquest cas intel·lectual i cívica, tant o més devastadora. La que el va portar a enfrontar-se a una Anglaterra a la qual admirava i a militar activament en la causa del nacionalisme irlandès.
També a la intimitat, Roger Casement va ser un personatge múltiple: la publicació de fragments d'uns diaris, de veracitat dubtosa, en els últims dies de la seva vida, van airejar unes escabroses aventures sexuals que li van valer el menyspreu de molts compatriotes.
"El sueño del celta " descriu una aventura existencial, en què la foscor de l'ànima humana apareix en el seu estat més pur i, per tant, més enfangat.
Una novel·la major de Mario Vargas Llosa, Premi Nobel de Literatura 2010.




En la propera reunió del Club de Lectura de la Biblioteca, el dimecres 25 de maig a 2/4 de 9 del vespre, comentarem el llibre de Henning Mankell "Tea-bag". Si voleu participar-hi passeu per la biblioteca i us donarem més informació.