dimecres, 4 d’octubre del 2023

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Heartstopper 2. La meva persona favorita d'Alice Oseman

Autor/a: Alice Oseman (Chatham, Regne Unit, 1994)

Editorial: Fanbooks

Any de la primera edició: 2020

Llengua original: Anglès

Traducció: Lluís Delgado Picó

Gènere: Novel·la gràfica

Número de pàgines: 320

Aquesta és una novel·la gràfica juvenil amb una temàtica LGTBIQ+ que tracta el procés d'acceptació de la identitat sexual protagonitzat per Nick, un dels personatges principals juntament amb el Charlie. Aquesta història, narrada amb delicadesa, reflecteix la realitat i les experiències de molts joves en la seva cerca d'autenticitat i acceptació.

Encara que personalment no m'ha aportat una gran revelació, crec que aquesta novel·la pot tenir un impacte més gran en un públic més jove i en plena exploració de la seva identitat sexual.

Tot i això, considero que aquesta obra té un valor innegable com a lectura que pot ajudar moltes persones en el procés de mostrar-se tal com són, allunyant-se d'allò què s'espera d'ells. L'autora ens explica el camí que el Nick recorre per acceptar la seva sexualitat, transmetent la importància de ser fidels a nosaltres mateixos i no conformant-nos amb les expectatives del nostre entorn.

A més a més, aborda altres temes importants com el bullying i l'homofòbia, transmetent valors fonamentals. Aquests temes són tractats d'una manera natural, i l'autora utilitza un llenguatge fàcil i realista, el qual permet connectar amb els personatges i les seves experiències de manera més efectiva.

Resumint, és una novel·la que ofereix una història bonica i delicada i que pot ser de molta ajuda per a aquelles persones que estiguin passant per un procés d'acceptació de la seva identitat sexual.

Per cert, no he llegit la primera part però he pogut seguir la història la mar de bé! 😉

Aquesta lectura em serveix per aconseguir la premissa del #reptereducte2023 "Llibre amb representació LGTBIQ+".

Sinopsi:

La segona part de Heartstopper, la novel·la gràfica que ha enamorat les xarxes socials.

En Nick i en Charlie són els millors amics. En Nick sap que en Charlie és gai i en Charlie està convençut que en Nick no ho és. Però l’amor és imprevisible i en Nick està a punt de descobrir un munt de coses noves sobre els seus amics, la seva família... i sobre ell mateix.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu blog:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo