dimecres, 14 de juny del 2023

REUNIÓ CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - juny 2023

El dimecres 21 de juny de 2023 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes:

Títol: La petita joia

Autor: Patrick Modiano

Editorial: Columna edicions

Llengua original: Francès

Traducció: Pau Joan Hernández

Premis: Premi Nadal 2018

Pàgines: 121

ISBN: 978-84-664-0335-1

Sinopsi

París, anys seixanta. La Therese ha crescut sense saber res de la seva mare, i fa temps que ningú l'anomena ja “Petita Joia”. La mare deu haver mort al Marroc, tal com li han dit. O potser es aquesta dona de l’abric groc a qui mira fixament dins del vagó del metro? Tot va començar temps enrere, el dia en que va obrir la capsa de galetes que havia heretat de la Suzanne, de la Sonia, o com de debo es digues la seva mare.

La Therese, que ara te dinou anys, ha quedat atrapada en un vell engranatge de records d'infantesa incomplets i imprecisos. Òrfena de mare i, el que es pitjor, d’identitat, prova d’apaivagar el pànic i les filagarses de malsons que glacen el seu present, encetant una indagació sobre la misteriosa dona de l’abric groc.

Patrick Modiano

Boulogne-Billancourt, 30 de juliol de 1945, és un novel·lista francès, guanyador del Gran Premi de Novel·la de l'Acadèmia Francesa (1972), del premi Goncourt (1978) i del premi Nobel de Literatura 2014. Algunes novel·les seves s'han dut al cinema; i ha participat en el guió d'algunes pel·lícules, com ara Lacombe Lucien, de Louis Malle.central al defensor del Poble . Va divulgar la seva traumàtica experiència a Això no es diu (2022).

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà  “No diguis res" de Patrick Radden Keefe.