dilluns, 2 de gener del 2023

EXPOSICIÓ RAMON MIR Obra artística - pintures i diorames

Del 10 de gener al 17 de març de 2023

Àrea Activitats Biblioteca

La presentació de l’exposició serà el divendres 13 de gener a les 19.00 hores.

Ramon Mir Pipió (Barcelona, 1944) estudia Arts del Moble a l´antiga Llotja de Barcelona, compaginant altres estudis. Tomás Sayol, del qui s´hi considera deixeble, l´inicia en el domini de l´aigua, mentre Alexandre Cirici Pellicer ho fa en la teoria de l´Art. Ho ha de deixar per fer el servei militar.

Anys més tard la professora de Llotja Alícia Soro, de la que havia estat condeixeble, el convenç per fer estudis reglats a la nova seu de Llotja, i es diploma en Interiorisme. Es fa membre de l´Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya, d´on Sayol en és president, participant en les exposicions Biennals. Guanya diversos premis en concursos d’Aquarel-la.

*Diccionario Rafols de Artistas Contemporaneos de Cataluña y Baleares. 1989 (Tomo III).

*Diccionari Ràfols de Artistas de Catalunya y Baleares (sic) compendio siglo XX 1998(Tomo 5)

Pinta molt paisatge, sobretot pel Montseny i l´ Empordà tan a l´aigua com a l´oli. Ha estat referenciat per l´historiador Artur Ramon a “El Montseny, Babel de les Arts” (Monografies del Montseny/37) 2022.

Les ocupacions professionals i de tall soci-cultural i patronal, li impedeixen prodigar-se amb més intensitat, mentre es dedica al disseny, fabricació de moble entapissat i rehabilitació d´interiors, en obres com ara els seients modernistes d´Aleix Clapés i d´altres, avui al MNAC, les Cases dels Canonges del Palau de la Generalitat, la Casa Amatller, el palau de Turky ben Nasser, l´Hostal de La Gavina de S¨Agaró o el Palau Güell.

A finals dels 90 inicia la sèrie “Boscúries”, fent una introspecció personal, i cap el 2000 explora  altres tècniques i procediments. A mida que va deixant les seves activitats professionals intensifica la seva dedicació a la pintura i el 2011 exposa obres fetes amb collages de teles i papers (Galeria Lleonart), desprès hagués instal·lat el seu estudi a Collfred (Artesa de Segre) el 2009. Repetint exposicions el 2015 i el 2018, a la mateixa Galeria, amb obres matèriques com ara les seves parets, art povera, diorames de poesia visual i alguna instal·lació.

Obres seves formen part de col-leccions particulars a Xicago, Washington, Bordeus, Saint Malo,  o Ciutat de Mèxic.

Es poden visualitzar algunes de les obres al seu web: ramonmir.cat

1 comentari:

Xavier Fornt ha dit...

Ramon Mir ja destaca de molt jovenet per les seves habilitats artistiques. Al Col.legi La Salle Bonanova ja era conegut entre els companys de classe com un gran dibuixant.