dimarts, 18 d’octubre del 2022

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - octubre 2022

El dimecres 26 d’octubre de 2022 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes:

Títol: Ruth

Autor: Guillem Viladot

Editorial: Columna edicions

Llengua original: Català

Traducció: Ramon Xuriguera

Pàgines: 161

ISBN: 978-84-8300-9710

Sinopsi

Com es veuen les coses des del sexe de l’altra banda? Aquesta és la pregunta que dóna sentit a Ruth, la història d’un canvi de sexe explicada pel seu protagonista en un seguit de cartes. Lluny de la mirada censuradora o burleta dels que entenen la vida des de fora, aquesta novel·la epistolar ens mostra la intimitat sentimental i intel·lectual d’un home esdevingut dona, i d’un procés trasbalsador en què es barregen frustracions, incomprensions i canvis d’identitat.

Sense caure en la morbositat fàcil ni en exhibicions efectistes, Ruth és una indagació sobre la sensibilitat masculina i femenina, sobre la diversitat dels pensament i, al capdavall, sobre el desig.

Guillem Viladot (Agramunt, 1922 - Barcelona, 1999). Va néixer en una família d'apotecaris lletraferits. Va estudiar Farmàcia a Barcelona i, de tonada al poble, va exercir a la farmàcia del pare. Va ser un dels grans estendards de la poesia concreta a Catalunya i autor d'una obra literària (entre la poesia, la narrativa i l'assaig) extensíssima i diversa. Als anys noranta va impulsar Lo Pardal, també a Agramunt, una casa dedicada a la poesia visual que avui acull la fundació encarregada de preservar la seva memòria. Enguany celebrem el centenari del seu naixement. 


El propers llibres que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca seran  “Permagel” i “Boulder” d’Eva Baltasar