dimecres, 19 d’octubre del 2022

#BiblioDigital préstec de continguts digitals

📱#BiblioDigital és un servei de #BibliotequesCat de
préstec de continguts digitals per a tots els usuaris amb carnet de biblioteques públiques de Catalunya.

Accediu-hi a través de la web amb ordinadors personals o amb l'app per a dispositius mòbils @012

Gràcies a aquesta aplicació podràs tenir en préstec llibres electrònics disponibles a la plataforma de préstec digital de Biblio Digital, accedint des de qualsevol lloc les 24 hores del dia, set dies a la setmana.

Què és la plataforma Biblio Digital de les biblioteques públiques de Catalunya?

Biblio Digital és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

El servei l'ha promogut el Ministeri de Cultura i Esport amb la col·laboració del  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

El servei està disponible a l’adreça https://biblioteca.ebiblio.cat/. També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació disponible per iOS et Android.


Com puc entrar a Biblioteques Públiques de Catalunya?


Per poder accedir només necessiteu accedir a través de la web (https://biblioteca.ebiblio.cat/) o des de l’APP disponible per a dispositius mòbils:

Per accedir al servei cal identificar-se amb el número de carnet d'usuari de biblioteca (codi de barres) i la contrasenya o PIN.


Si no recordeu el PIN /contrasenya?


El podeu modificar des dels catàlegs de les biblioteques, a la secció El meu compte (Argus). Per generar i/o canviar el vostre PIN aneu a :

ARGUS Catàleg de les Biblioteques Públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre, per a la resta de carnets

Recordeu que al seu espai haurà de tenir informada una adreça de correu electrònic.


Si no tinc carnet de la biblioteca?

Si no disposes de carnet de biblioteca públic el pots obtenir presencialment a qualsevol biblioteca pública de Catalunya.

Únicament cal la presentació del DNI o qualsevol altre document oficial per acreditar la teva identitat: NIE, passaport, carnet de conduir o permís de residència amb indicació de l'adreça postal. A més a més, cal que facilitis el teu telèfon i correu electrònic.


Què puc trobar a Biblio Digital?


Biblio Digital ofereix als ciutadans una col·lecció de fons documentals de diverses temàtiques:

  •     Obres de ficció i no ficció  per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre així com també ciències socials, desenvolupament personal, esports, etc..
  •     Diaris i revistes locals, nacional i internacionals
  •     Pel·lícules i documentals
  •     Audiollibres
  •     Recursos multimèdia integrats: enciclopèdies, bases de dades jurídiques, música, partitures


Qui pot utilitzar Biblioteques Públiques de Catalunya?


Pot fer ús de Biblioteques Públiques de Catalunya qualsevol persona que disposi del carnet d'usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Per obtenir el carnet, el pots demanar directament a qualsevol biblioteca Directori de biblioteques públiques.

A la teva biblioteca pública t'informaran de com cal que facis la sol·licitud i de les condicions d'ús del carnet. Per poder accedir a eBiblio, la teva adreça electrònica ha de figurar obligatòriament entre les dades que s'incloguin en la sol·licitud.

Per accedir al servei cal que t'identifiquis amb el número de carnet d'usuari i la contrasenya o PIN.


Si tinc dubtes, a qui m'adreço


Per sol·licitar qualsevol informació i aclarir dubtes sobre el servei et pots dirigir a la teva biblioteca, o pots enviar la teva consulta a aquesta adreça electrònica e-biblio.cultura@gencat.cat.