divendres, 28 de maig del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Fills del febrer d'Alan Parks

 Autor: Alan Parks

Editorial: Univers / Tusquets

Any de la primera edició: 2021

Llengua: Anglès

Traducció: Xavier Zambrano

Gènere: Novel·la negra

Nombre de pàgines: 455

Descobrir nous autors, normalment m'agrada perquè, d'una manera o altra, gairebé sempre em sorprenen. En aquest cas la sorpresa ha estat positiva perquè, gràcies a Univers, he descobert a Alan Parks i, amb ell, a l'inspector Harry McCoy.

Aquest és el segon lliurament d'una sèrie, però es pot llegir de manera independent, de fet, jo ho he fet així, sense haver llegit el primer.

Els fets esdevenen a la ciutat de Glasgow, que en el llibre ens mostra la seva part més fosca, amb lluites de bandes, drogues, prostitució i assassinats. Si barregem tots aquests ingredients, del més pur estil 'noir', amb un inspector, en McCoy, políticament incorrecte, tenim un còctel explosiu. Acció des del primer moment i una bona investigació policial.

Si us agrada la novel·la negra us el recomano molt. Jo m'he animat i espero llegir el primer lliurament en breu i continuar amb la resta quan vagin sortint.

Crec que alguna vegada ja ho he comentat: m'agraden els policies imperfectes 😏

Sinopsi:

Després de Gener de Sang, l'inspector McCoy torna al despietat Glasgow dels anys setanta.

Grans personalitats de la ciutat de Glasgow mortes de la manera més brutal i, com a única pista, una paraula gravada als seus pits sense vida. Bandes rivals que lluiten per aconseguir el control del submón criminal. I cooper, el millor amic de la infantesa de l'inspector Harry McCoy, enmig de tot aquest entramat.

Res no s'atura i, mentre McCoy està convalescent després del violent i sagnant desenllaç del seu últim cas, el que ha passat a la història amb el nom de Gener de Sang, han arribat a Glasgow drogues noves que han portat una nova classe de violència a una ciutat ja devastada per la penúria. La llei del carrer està canviant ràpidament i tothom es posiciona. Harry McCoy, una víctima més d'aquesta nova realitat, haurà de perseguir un assassí que no s'aturarà fins a veure complerta la seva missió. Mentre intenta trobar l'error que l'ajudi a resoldre el cas, McCoy haurà de fer front als dimonis del passat, que tornen per torturar-lo, i per reclamar venjança. Una venjança que, si es confirma, pot arribar a canviar-li la vida.

Un retrat de la Glasgow d'inicis dels anys setanta, inundada per l'arribada de noves drogues i la lluita de bandes rivals per fer-se amb el control del submón criminal de la ciutat escocesa. i que interpel·len el que som, amb una força extraordinària.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo