dijous, 23 d’abril del 2020

Què llegeixen els regidors de l'Ajuntament d'Artesa de Segre?


Hem demanat  als regidors, que vulguin, de l’Ajuntament d’Artesa de Segre es facin una foto amb el llibre o llibres que estan llegint ara mateix, per compartir-la amb vosaltres a les xarxes.

Maria Cusola i Aumedes
Regidora de Cultura,  Educació i Mitjans de Comunicació.
Dóna suport a la Regidoria de Sanitat, d’Esports i la Regidoría d’Afers Socials.

La Maria està rellegint un llibre que li va agradar molt, Ara que estem junts de Roc Casagran Casañas. Una mirada diferent sobre l'exili i la vida al camp de refugiats d'Argelers.

«I, des d'aquell dia, aquella cabanya rudimentària la vam anomenar La Mansió. Va ser una manera d'aprendre que contra l'horror només ens queda l'humor, i com que en aquella platja tot era horror, tot va passar a ser humor. Humor negre, és clar. I dels soldats que ens vigilaven en dèiem "els nostres protectors", i de la sorra, "el nostre llit d'hotel", i del mar, "la nostra banyera"». Ara que estem junts explica la separació de dos germans bessons per la Guerra Civil. Una mirada diferent sobre l'exili i la vida al camp de refugiats d'Argelers. Ara que estem junts és també una història d'amor.

Maria Bernaus i Viles
Regidora d’Entitats i Regidora de Fires i Festes.
Dóna suport a la Regidoria de Cultura,  Educació i Mitjans de Comunicació i a la Regidoría de Joventut.

La Maria està llegint Rebelión en la granja de George Orwell, un dels clàssics més importants de la literatura del segle XX.
Animal Farm en la versió original en anglès, és una faula senzilla, satírica i tràgica que relata la rebel·lió dels animals del mas dels Jones contra els seus amos.
És la història “d’una revolució que va acabar malament i de les excel·lents excuses que es van anar inventant pas a pas per justificar la perversió de la doctrina original”, tal i com va escriure Orwell a la solapa de la primera edició del llibre, el 1945. Concebuda com una sàtira de l’estalinisme, el caràcter universal del seu missatge fa d’aquesta obra mestra una anàlisi extraordinària de la corrupció que engendra el poder i una crítica del totalitarisme.

Del llibre se'n va fer una pel·lícula de dibuixos animats, aquest cop amb el títol La granja dels animals (Animal farm).

Sílvia Cardona i Canes
Regidora de Sanitat i Regidora d’Afers Socials.
Dóna suport a la Regidoria de Seguretat Ciutadana.

La Sílvia està llegint tres llibres.
Despiértame cuando acabe septiembre de Mónica Rouanet. Una women's fiction detectivesca. Una novel·la negra amb un personatge femení convertit en detectiu per accident.
El rastre d'un jove espanyol s'esfuma pel sud d'Anglaterra després de deixar un missatge de socors al telèfon mòbil de la seva mare. Ella, que tot just ha abandonat el seu petit poble en comptades ocasions, decideix anar a buscar. Fa un any, el seu marit va desaparèixer en les tranquil·les aigües de l'Albufera i no està disposada a viure de nou una angoixa com aquella.

I dos llibres de no ficció, El poder de confiar en ti de Curro Cañete, on et convida a convertir-te en el teu propi coach.

L’altre de no ficció és, Psicogenealogia, como transformar la herencia psicológica de Lise & Doris Langlois. Cada generació porta amb si el seu propi equipatge d'èxits i fracassos, a través del temps i l'espai, així com de recursos i solucions per a cada situació. Aquest llibre ens proposa redibuixar el nostre bagatge transgeneracional.