dimecres, 8 d’abril del 2020

POESIA AMB L'ENRIC KAHN La vida, la mort i nosaltres mateixos



La vida, la mort i nosaltres mateixos

El món és material. Tot el que ens envolta ho és. Moltes coses tenen forma pròpia, per tant, són materials, i les poques coses que no tenen forma, per llàstima, les hi intentem trobar, com per exemple: la nostra vida i la nostra mort.

La nostra vida no té una forma concreta i definida i ens passem el temps intentant trobar-li un significat. Els nostres objectius en la vida ens proporcionen aquest significat. Aquests objectius fan que la vida, per a nosaltres, tingui un motiu d’existir. Per contra, quan ens estem plantejant aquests objectius, ja estem convertint la nostra vida en alguna cosa material i allò que era quelcom perfecte i infinit, per culpa nostra, es torna caduc i mortal.

En aquest punt ens hauríem de plantejar si la mort també és material, o bé, és una cosa que escapa del nostre enteniment. Això si, als humans no ens solen agradar aquelles coses que s’escapen del nostre enteniment. Per tant, tractem de transformar la nostra mort, constantment, en alguna cosa material, ficant-nos objectius i metes abans de morir, igual que amb la nostra vida, per tal d’intentar justificar la nostra existència abans que s’efectuï la nostra partida d’aquest món.

Amb tot aquest discurs l’únic que aconseguim és que la nostra mort es torni més dolorosa, ja que és més difícil desprendre’s de tot allò que és físic; i per culpa de la nostra conducta, aquest patiment augmenta quan aquests objectius s’allunyen cada vegada més en l’horitzó i la nostra hora de marxar s’apropa lentament i de forma incessant cap a nosaltres.

Ara que aquests dies la mort sembla que estigui més present en els telediaris i les pàgines web, hauríem d’intentar, més que mai, restablir el veritable significat d’aquesta i no fer que esdevingui una cosa material, sinó acceptar que forma part del nostre si. Perquè com deia P. Coelho: “només cal morir una vegada”. És a dir, no hem d’intentar imaginar com serà la nostra mort, dia si, dia també, perquè cada cop que ho fem, perdem un petit fragment del nostre ser.
Per tant, la vida, la mort i nosaltres mateixos mai hem sigut materials. Perquè nosaltres no som els objectius ni les metes que assolim, sinó els pensaments i reflexions que tenim al llarg de la nostra vida.

Llavors, si no som materials, podem arribar a ser immortals?

Enric Kahn

Aquest escrit i molts més els podeu veure www.poemaskahn.com