dimarts, 28 de març del 2017

REVETLLA DE SANT JORDI 2017 - "Solos, l'expressió més intima de Shakespeare. En el 401 aniversari de la seva mort" per Albert Vidal

Divendres 21 d'abril de 2017 
a les 8 del vespre 
Àrea d'Activitats de la Biblioteca

ESCOLTEM: Solos, l'expressió més intima de Shakespeare en el 401 aniversari de la seva mort

A càrrec d 'Albert Vidal.


William Shakespeare (Stratford-upon-Avon 1564  - 23 d'abril de 1616 ] fou un dramaturg, poeta i actor anglès, considerat un dels més grans de la literatura universal.

La "New Encyclopaedia Britannica" assenyala que "molts el consideren el dramaturg més gran de tots els temps. Les seves obres es representen més vegades i en major nombre de nacions que les de qualsevol altre escriptor".

Les obres de Shakespeare han estat traduïdes a les principals llengües i les seves obres dramàtiques continuen representant-se per tot el món. A més, moltes cites i neologismes de les seves obres han passat a formar part de l'ús quotidià, tant en anglès com en altres llengües.

Aquesta activitat s'emmarca dins els actes de la Revetlla de Sant Jordi.

La Revetalla de Sant Jordi és la festa de la lectura, els lectors i les biblioteques

Si Sant Jordi celebra el llibre, la seva revetlla és la festa de la lectura, els lectors i les biblioteques, un preludi que fa venir salivera als amants dels llibres per gaudir encara més de la Diada.

La Revetlla de Sant Jordi esdevé una convocatòria excepcional, festiva, participativa, amb activitats culturals per a tothom a l’entorn de la lectura i les biblioteques. És un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i aquest any arriba a la cinquena edició, es consolida i s’estén ràpidament arreu del territori. A la primera Revetlla (2013) van participar 124 biblioteques, a la segona (2014) 149, a la tercera (2015) 121 i a l'última (2016) 152. Aquest darrer any es van organitzar 212 activitats a les quals hi van assistir 7.420 persones.

Bona Revetlla de Sant Jordi a tothom!!