dimarts, 28 de març del 2017

PRESENTACIÓ LLIBRE "L'arqueòleg Maluquer de Motes i el creuer universitari per la mediterrània de 1933"

Divendres 7 d'abril de 2017
19:00 hores
Àrea Activitats Biblioteca

La presentació anirà a càrrec del seu autor, Jordi Maluquer de Motes, Catedràtic d'Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Jordi Maluquer de Motes és fill de Joan Maluquer de Motes i besnét de Joan Maluquer i Viladot.

Joan Maluquer de Motes (Barcelona, 1915-1988) va ser un dels puntals del desenvolupament modern de l'Arqueologia i de la Prehistòria a Catalunya. Aquest llibre descriu la seva trajectòria vital i intel·lectual i destaca la seva visió de la immigració com un dels elements centrals en els orígens de la civilització ibèrica.

L'arc mediterrani és, per a Maluquer de Motes, un espai de contactes, d'intercanvis culturals, econòmics i socials; un autèntic melting pot.

L'interès per llegir i interpretar la geografia física i humana dels llocs que visita queda palès en el diari que l'arqueòleg escriu sobre el creuer per la Mediterrània de 1933.

El text és un testimoni de primera mà amb acurades observacions sobre el paisatge, la fauna, l'arquitectura, la petja de la presència catalana medieval, però també sobre les inquietuds de la gent: els estudiants musulmans de Tunis, el moviment nacionalista del nord d'Àfrica o les aspiracions nacionals dels jueus a Palestina, entre altres.