dilluns, 11 de gener del 2016

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - gener 2016

El dimecres 13 de gener de 2016 a les 20:30h, ens reunirem a la biblioteca per parlar del llibre que hem llegit aquest mes.
 
Títol: Bodas de sangre 
Autor:  Federico García Lorca 
Editorial: Proa 
Idioma: Castellà 
Pàgines: 176 
ISBN:  978-84-3760-5609   
  
Bodas de sangre és una tragèdia en vers i en prosa de l'escriptor andalús Federico García Lorca, escrita el 1931. La va estrenar el 8 de març de 1933 en el Teatro Beatriz de Madrid la Companyia de Josefina Díaz i Manuel Collado i va ser portada al cinema per Edmundo Guibourg el 1938 i també per Carlos Saura el 1981.

És una producció poètica i teatral que se centra en l'anàlisi d'un sentiment tràgic. Des de les coses antigues fins a les modernes, en la manera de veure la tragèdia. Tot això emmarcat en un paisatge andalús tràgic i universal.

El tema principal tractat en aquest gran drama és la vida i la mort. Però d'una manera arcana i ancestral, en la qual trobem mites, llegendes i paisatges que introdueixen el lector en un món d'ombrívoles passions que deriven en la gelosia, la persecució i en el tràgic final: la mort. L'amor es destaca com l'única força que la pot vèncer.

L'obra recull els costums de la terra de l'autor, que encara perduren. Tot a partir d'objectes simbòlics que anuncien la tragèdia. És constant en l'obra de Lorca l'obsessió pel punyal, el ganivet i la navalla, que en Bodas de sangre atreuen la fascinació i, alhora, presagien la mort.

És possible que Bodas de sangre es basés en uns fets reals que es van produir el 22 de juliol de 1928 en el Cortijo del Fraile, a Níjar, Almeria. Lorca els va conèixer per la premsa, si bé l'escriptora i activista Carmen de Burgos, originària de Níjar, ja havia escrit una novel·la curta sobre el succés anterior a Bodas de sangre, anomenada Puñal de claveles, que va servir també d'inspiració a l'autor granadí.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà "Les dones de la Principal" de Lluís Llach.  

Sí esteu interessats en participar, passeu per la biblioteca i us informarem.