dijous, 30 de juny del 2011

XERRADA-COL·LOQUI AMB EN JORDI SOUTO

El Club de Lectura d'Alentorn, juntament amb la Biblioteca Municipal Joan Maluquer i Viladot d'Artesa de Segre, a convidat l'escriptor Jordi Souto.


La xerrada-col·loqui tindrà lloc al Local Social d'Alentorn el dissabte 9 de juliol a les 7 de la tarda. L'acte està obert a tothom.


Ha escrit El criteri del cretí. Un viatge al món dels prejudicis i les sobrevaloracions. No és un llibre pròpiament de ciència, però s’ajusta a aquesta secció perquè és un llibre molt lúcid que desemmascara una actitud (la del cretí: la beneiteria, el seguidisme, l’estupidesa humana, la manca de sentit crític, de preguntar-se sempre sobre la raó profunda o el perquè de tot plegat) que, malgrat ser totalment contrària a la que hauria de ser l’actitud d’un científic o un investigador, paradoxalment en els camps científics, o relacionats amb les ciències en sentit ampli, està força estesa. Segur que més d’una vegada hem pensat que la frontera entre erudició i pedanteria, per exemple, és molt subtil.


Jordi Souto nascut a Malpàs (Alta Ribagorça) i criat al barri lleidatà de Cappont, llicenciat en Filologia Hispànica, ha cursat a més estudis en Ciències Empresarials (UdL)i de Ciències Polítiques (UOC).
La major part de la seva trajectòria la dedicat a la docència, però també ha treballat en el món de l’esport professional i com a operador en els mercats financers. Actualment és el Director dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a Lleida.