dimecres, 29 de juny del 2011

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - juny 2011

Aquest mes hem comentat el llibre de Paolo Giordano "La solitud dels nombres primers".


Fitxa tècnica
La solitud dels nombres primers
Paolo Giordano
Data de publicació 19/02/2009
Títol Original La solitudine dei numero primi
Col·lecció: El Balancí
Format 312 Pàg. / 15,00 x0,00 x23,00 /575gr.


Biografia Paolo Giordano


“Els nombres primers són divisibles només per la unitat i per ells mateixos. S’estan al seu lloc en la infinita sèrie dels nombres naturals, enclosos igual que tots entre dos més, però un pas més enllà respecte als altres."


Text de contraportada
En Mattia havia après que entre els nombres primers n’hi ha alguns que són especials. Els matemàtics els anomenen primers bessons: són parelles de nombres primers que estan de costat, més ben dit, quasi de costat, perquè entre ells sempre hi ha un nombre parell que els impedeix tocar-se realment.
En Mattia pensava que ell i l’Alice eren així, dos primers bessons, sols i perduts, propers però no pas prou per tocar-se realment. A ella, però, no l’hi havia dit mai.
“La solitud dels nombres primers es llegeix d’una sentada. És una de les novel·les més originals i brillants que hem tingut mai a les mans. Paolo Giordano va néixer a Torí el 1982, és doncs jove de debò. I es dóna a conèixer amb un llibre perfecte, construït amb la saviesa d’un narrador experimentat. No hi ha res de forçat, res d’estudiat. És com si les paraules fluïssin de manera natural en l’ànima d’aquest noi.” Caterina Soffici, Il Giornale.


El proper Club de Lectura de la Biblioteca serà el dimecres 14 de setembre, on parlarem del llibre de Hiromi Kawakami "El cel és blau, la terra blanca".