dissabte, 23 d’octubre del 2010

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - octubre 2010

Aquest dijous a la nit ens varem reunir per parlar i comentar el llibre "L'elegància de l'eriço"
Fitxa tècnica
Títol: L'elegància de l'eriçó
Títol original: L'élégance du herisson
Autor: Muriel Barbery
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Enquadernació: Rústica
Nombre de pàgines: 291
Llengua: Català
Traductors: Anna Torcal i Salvador Company
ISBN: 978-84-297-6045-3

Biografia Muriel Barbery

Text contraportada

Madame Michèle, de nom Renée, vídua de cinquanta-quatre anys, és la portera d’un bloc de pisos al número 7 de la rue de Grenelle de París. Autodidacta, el seu jardí secret és l’art, la lectura, la música..., una àmplia cultura que oculta als seus veïns, ja que, ¿on s’és vist que de la boca d’una portera surtin frases tan erudites? Paloma, dotze anys, filla del ministre que habita al cinquè pis del mateix immoble, també dissimula a la família i als amics la seva intel•ligència brillant de nena superdotada, i ha decidit posar fi a la seva vida, ja que ¿quin sentit té dur una existència buida com la dels adults? Tant la Renée com la Paloma se’n surten prou bé amb el seu paper d’ocultadores ingènues. Fins que un bon dia, el senyor Kakuro Ozu s’instal·la a l’apartament del quart pis i, de sobte, la vida de tots els seus habitants canvia.

Per la propera reunió del club de lectura hem convidat a l'escriptor nascut a Pessonada Pep Coll, autor del proper llibre que llegirem "El segle de la llum".La Institució de les Lletres Catalanes a través del programa "Al Vostre Gust" (xerrades i lectures) acosta les autores i autors de literatura catalana als lectors i lectores afavorint la difusió i coneixement de la seva obra.

D'aquest programa se'n beneficien nombrosos clubs de lectura de les biblioteques del país que dinamitzen els seus programes d'activitats literàries amb la presència dels escriptors.

La xerrada- col·loqui estarà oberta a tothom i serà el 18 de novembre a les 8 del vespre a la mateixa biblioteca.