divendres, 8 d’octubre del 2010

CLUB DE LECTURA D'ALENTORN - octubre 2010

Al club de lectura d'Alentorn hem llegit el llibre de l'Albert Villaró "L'any dels francs".
Des de l'Associació d'Amics del Castell de Montmagastre, ens van convidar als actes de celebració que han organitzat per celebrar del mil·lenari de l'expedició de Montmagastre a Còrdova. El maig d'aquell 1.010, segons diversos historiadors experts en l'època medieval, un exèrcit de cavallers dels comtats catalans, dirigits per Ramon Borrell I de Barcelona, el compte Ermengol I d’Urgell, Bernat Tallafero de Basalú i els bisbes d'Elna, Barcelona, Girona, Urgell i Vic s'aplegaran a Montmagastre abans de dirigir-se a Còrdova i posar-se al servei de Muhàmmad Ibn Hixàm, un dels pretendents al Califat d'aquesta ciutat.

L'ANY DELS FRANCS
Vilaró, Albert
Editorial: Destino
Barcelona 2003
ISBN: 9788466403887
Pàgines 322

Biografia Albert Villaró

Text de contraportada
El maig d'aquell 1.010, un exèrcit de cavallers dels comtats catalans, dirigits per Ramon Borrell I de Barcelona, el compte Ermengol I d’Urgell, Bernat Tallafero de Basalú i els bisbes d'Elna, Barcelona, Girona, Urgell i Vic s'aplegaran a Montmagastre abans de dirigir-se a Còrdova i posar-se al servei de Muhàmmad Ibn Hixàm, un dels pretendents al Califat d'aquesta ciutat.


El proper llibre que llegirem al club de lectura d'Alentorn serà "El quadern gris" de Josep Pla. La data de la reunió encara està per concretar, en tot cas si esteu interessats en participar-hi pregunteu a la biblioteca.