dimecres, 2 de juny del 2010

CLUB DE LECTURES DE LA BIBLIOTECA - maig 2010

El mes de maig al club de lectures de la Biblioteca hem llegit el llibre de l'Albert Villaró "L'any dels francs".

Des de l'Associació d'Amics del Castell de Montmagastre, ens van convidar als actes de celebració que han organitzat per celebrar del mil·lenari de l'expedició de Montmagastre a Còrdova.El maig d'aquell 1.010, segons diversos historiadors experts en l'època medieval, un exèrcit de cavallers dels comtats catalans, dirigits per Ramon Borrell I de Barcelona, el compte Ermengol I d’Urgell, Bernat Tallafero de Basalú i els bisbes d'Elna, Barcelona, Girona, Urgell i Vic s'aplegaran a Montmagastre abans de dirigir-se a Còrdova i posar-se al servei de Muhàmmad Ibn Hixàm, un dels pretendents al Califat d'aquesta ciutat.

Així doncs, aprofitant aquesta ocasió única, amb el suport de diverses institucions (Diputació de Lleida, IEI, Universitat de Lleida, Consell Comarcal de la Noguera, ajuntament d'Artesa de Segre, Museu de la Noguera, Museu de Montsec, Biblioteca Joan Maluquer d'Artesa de Segre, biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer,....) s'han preparat una sèrie d'activitats per celebrar-ho.

L'ANY DELS FRANCS
Vilaró, Albert
Editorial: Destino
Barcelona 2003
ISBN: 9788466403887
Pàgines 322

Biografia Albert Vilaró
Text de contraportada
El maig d'aquell 1.010, un exèrcit de cavallers dels comtats catalans, dirigits per Ramon Borrell I de Barcelona, el compte Ermengol I d’Urgell, Bernat Tallafero de Basalú i els bisbes d'Elna, Barcelona, Girona, Urgell i Vic s'aplegaran a Montmagastre abans de dirigir-se a Còrdova i posar-se al servei de Muhàmmad Ibn Hixàm, un dels pretendents al Califat d'aquesta ciutat.

Per celebrar el mil·lenari d’aquesta expedició a Còrdova, l’Associació d’Amics del Castell de Montmagastre ha organitzat el dia 5 de juny la sortida guiada “Juny de 1010-juny de 2010. Mil anys de l’expedició a Còrdova. A la frontera d’al-Àndalus i el Comtat d’Urgell”. Per veure més informació premeu aquí.
El proper llibre que llegirem i comentarem al club de lectures de la biblioteca serà "El blues del detectiu immortal" d'Andreu Martín, si esteu interessats en participar pregunteu a la biblioteca.