dimecres, 15 de novembre del 2023

REUNIÓ CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - novembre 2023

El dimecres 22 de novembre de 2023 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes:

Títol: La veritat no està escrita

Autor: Lolita Bosch

Editorial: La Campana

Llengua original: Català

Pàgines: 208

ISBN: 9788419245069

 

Sinopsi

història d’una florista de les Rambles de Barcelona a través de la qual l’autora ha escrit la veritat, d’una vegada per totes, de la seva i de moltes famílies que es van aprofitar de l’esclavisme, l’espoli i el col·leccionisme d’art per enriquir-se durant generacions i han fet del seu estatus social un privilegi en detriment de tota la gent maltractada i silenciada que només els servia com a mà d’obra barata i com a moneda de canvi per seguir mantenint aquests privilegis de classe, bruts i tramposos.

Lolita Bosch Sans

Barcelona, 3 de juliol de 1970.

És llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona i té un postgrau en lletres de la Universidad Nacional Autónoma de México. Escriu alhora en català i en castellà, i la seva obra ha estat traduïda al polonès i a l'alemany. També fa literatura infantil i juvenil. I l'any 2007 va dirigir a Barcelona el festival literari "Fet a Mèxic". Ha viscut a Albons (Baix Empordà), als Estats Units, a l'Índia i, durant deu anys, a la Ciutat de Mèxic.

Descendent llunyana de l'alcalde de Barcelona Ròmul Bosch i Alsina, i de l'empresari i col·leccionista Ròmul Bosch i Catarineu, Bosch ha aprofitat la seva història familiar per a novel·lar la història de la Barcelona de principis del segle XX (La família del meu pare (2008), La veritat no està escrita: una novel·la de Barcelona (2023))..