dimecres, 19 de juliol del 2023

LES RECOMANACIONS DE L’EVA El vol de l'estel de Laetitia Colombani

Autora: Laetitia Colombani (Bordeus, 1976)

Editorial: Salamandra

Any de la primera edició: 2022

Llengua original: Francès

Traducció: Valèria Gaillard Francesch

Gènere: Novel·la contemporània

Número de pàgines: 208

Feia temps que volia llegir el llibre perquè l'anterior que havia llegir de l'autora, La trena, m'havia encantat, però no va ser fins que la Núria me'l va regalar que em vaig decidir a llegir-lo. Des d'aquí Núria, gràcies pel regalàs!

El vol de l'estel és una novel·la que exposa una realitat dura i impactant: l'esclavatge encobert a l'Índia, especialment en el context de les capes més baixes de la societat, amb un enfocament especial en les dones. Aquesta obra  ens transporta a un món on les nenes són obligades a treballar des de ben petites, sense tenir accés a l'educació i passant de ser explotades pels seus pares, i ser obligades a casar-se, a ser explotades pels sogres.

La protagonista de la història és la Lena, una senyora francesa que decideix involucrar-se i ajudar dins de les seves possibilitats. Ens mostra determinació i força i, malgrat les dificultats i els obstacles amb què es troba, fa el que pot per intentar ajudar aquesta societat.

El que m'ha agradat del llibre és que, tot i tractar temes tan durs com l'esclavatge, transmet optimisme. A través dels personatges i les seves històries, l'autora reflecteix el poder de la solidaritat, la resiliència i la lluita per la justícia.

La narrativa de Colombani és captivadora i emotiva, i encara que potser no he connectat tant amb aquesta obra com vaig fer-ho amb La trena, aconsegueix emocionar. Els detalls de la vida quotidiana i les descripcions ens transporten a l'Índia.

En resum, aquesta és una novel·la impactant que tracta l'esclavatge encobert a l'Índia i la lluita per la llibertat i la dignitat de les dones. És un llibre que, a més d'entretenir, ens fa reflexionar.

Us heu animat ja a llegir Colombani?

Sinopsi:

Després del drama que ha dinamitat la seva existència, Léna decideix deixar-ho tot i emprèn un viatge al golf de Bengala. Perseguida pels fantasmes del passat, no troba una mica de pau fins que, a l'alba, s'acosta a nedar a les aigües de l'Índic, on una nena juga amb un estel tots els matins.

Un dia, a punt d'ofegar-se arrossegada pel corrent, Léna sobreviu miraculosament gràcies a l'avís de la petita i la intervenció de la Xarxa Brigade, un grup femení d'autodefensa que s'entrenava pels voltants. Agraïda, es posa en contacte amb la nena i descobreix que treballa sense descans en un restaurant. Mai ha anat a escola i s'ha tancat en un mutisme absolut.

Què amaga el seu silenci? Quina és la seva història?

 

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/


I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo