dijous, 18 de maig del 2023

REUNIÓ CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - maig 2023

El dimecres 24 de maig de 2023 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes:

Títol: Un amor

Autor: Alejandro Palomas

Editorial: Columna

Llengua original: castellà

Premis: Premi Nadal 2018

Pàgines: 464

ISBN: 978-84-664-2352-6

Sinopsi

En aquest llibre ens retrobem amb l’entranyable Amàlia, una dona en la setantena, mare d’en Fer, la Sílvia i l’Emma. L’Amàlia és una dona menudeta, fràgil a primer cop d’ull i que ressalta per les seves característiques físiques primer -és albina- i per la seva forma tan especial de veure i viure la vida. De l’Amàlia també sabem que és divorciada i que faria qualsevol cosa per veure que els seus fills són feliços. En aquesta ocasió, la narració transcorre al voltant del dia en què l’Emma, la germana mitjana, ha de casar-se, dia que també coincideix amb l’aniversari de l’Amàlia. Però no tot serà tan fàcil, una dramàtica notícia arribarà per enfosquir la celebració.

Alejandro Palomas. Llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona i màster en Poesia pel New College de San Francisco , és traductor literari, professor en tallers d'escriptura creativa, col·laborador en diferents mitjans de comunicació i autor de novel·les amb la temàtica comuna dels problemes d'incomunicació i dificultats familiars.

L'autor va obtenir el 2018 el Premi Nadal (atorgat per Ediciones Destino ) per l'obra Un amor, després d'haver publicat dos anys abans la seva anterior obra, titulada Les dues ribes , a la mateixa editorial.

La seva denúncia, el 2022, dels abusos sexuals que va ser víctima als vuit anys d'edat per part d'un religiós i professor d'un col·legi de La Salle, va motivar que sortissin a la llum desenes de casos addicionals perpetrats pel mateix subjecte a Premià de Mar i Moncada i Reixach . El coneixement del seu cas el va portar a entrevistar-se amb el president del Govern, Pedro Sánchez , i el de la Generalitat, Pere Aragonès , i va impulsar una investigació sobre la pederàstia a l'Església encarregada pel Govern central al defensor del Poble . Va divulgar la seva traumàtica experiència a Això no es diu (2022).

El pròxim llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà  “La petita joia" de Patrick Modiano.