divendres, 21 de gener del 2022

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - gener 2022

 El dimecres 26 de gener de 2022 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes:

Títol: Mare de llet i mel

Autor: Najat El Hachmi

Editorial: Edicions 62

Llengua original: català

Pàgines: 400

ISBN: 978- 84-2977-6447 

Sinopsi

Entre dos mons:  la vida d’una dona del Rif que, ja adulta i mare, ha d’emigrar sola a Catalunya.

A l’epíleg de La filla estrangera(2015), la narradora anunciava: «Escriuria la seva història (la història de la mare) i així podria ser
jo sense ser per ella però també ser jo sense ser contra ella».

Tres anys hi ha esmerçat Najat El Hachmi a escriure la novel·la  Mare de llet i mel. Hi narra en primera persona  la vida d’una dona musulmana del Rif, la Fatima, que ja adulta, casada i mare, deixa la seva família, el poblet on ha nascut, i emigra a Catalunya sola amb la seva filla, on malda per tirar endavant.

Mare de llet i mel ens ofereix una visió exhaustiva i convincent de l’experiència de la immigració des del punt de vista d’una dona musulmana , i alhora en ofereix un fresc complet del que suposa ser dona avui dia en el món rural musulmà.

Biografia Najat El Hachmi

Najat El Hachmi (Nador, 2 de juliol de 1979) és una escriptora catalana. Estudià filologia àrab a la Universitat de Barcelona i presentà un informatiu setmanal en llengua amaziga a l'antiga emissora Catalunya Cultura. Va fer de mitjancera cultural a Vic i de tècnica d'acollida a Granollers. Actualment resideix a Barcelona, on es dedica exclusivament a la literatura. Va ser guanyadora de l'edició 2008 del Premi Ramon Llull de novel·la amb la novel·la L'últim patriarca, que ha estat traduïda a deu llengües.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà “La templanza" de María Dueñas.