dimarts, 16 de març del 2021

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - març 2021

 El dimecres 24 de març de 2021 parlarem del llibre que hem llegit aquest mes.

Títol: Galatea 
Autor: Josep M. de Segarra 
Editorial: Arola Aditors 
Idioma: Català 
Pàgines: 119
ISBN: 978-84-122775-48 

Biografia Josep M. de Segarra

Josep Maria de Sagarra i de Castellarnau (Barcelona, 5 de març de 1894 – 27 de setembre de 1961) va ser un poeta, novel·lista, dramaturg, periodista i traductor català.

Fou l'autor d'obres dramàtiques molt populars i membre destacat de l'Institut d'Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres. Obtingué nombrosos premis literaris.

Sinopsi

Es tracta d'una farsa en 3 actes que mostra la història de supervivència d'una dona, Galatea, a qui la vida li ho ha posat difícil. Galatea és una domadora de foques que treballa en un circ. Aquest circ desapareix després de la guerra, moment en què Galatea decideix fugar-se amb en Jeremies, el pallasso. Degut a la miseria en què viuen, Galatea haurà de vendre les seves foques a canvi de menjar.

L'obra representa el xoc que pateixen els personatges, sorgits d'un món ple d'il·lusió una mica irreal, en tenir contacte amb un panorama de postguerra marcat pel dolor i la pobresa. Els protagonistes viatgen per Europa i topen amb la doble moral i la falta d'escrúpols del món dels negocis.

El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà “Otel·lo" de William Shakespeare.