divendres, 12 de febrer del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA Seguiré els teus passos de Care Santos

Autora: Care Santos (Mataró, 1970)

Editorial: Columna/Destino

Any de la primera edició: 2020

Llengua original: Català

Gènere: Ficció contemporània

Número de pàgines: 512

Vaig descobrir Care Santos amb el llibre Tot el bé i tot el mal, un llibre que parla de la maternitat imperfecta i on la Reina reflexiona sobre la vida i sobre les prioritats.

En aquest cas, la Reina, ha d’enfrontar-se al seu passat i al de la seva família i per això ens transporta a la Barcelona de l’any 1939, justament al dia que va ser ocupada per les tropes franquistes, i a Conques, un petit poble del Pallars Jussà.

He reconegut moltes localitzacions de les que surten a la novel·la, Artesa de Segre, Ponts, Comiols, tot el Pallars, ho tinc a tocar de casa

Com us he avançat al començament, el llibre es centra en la necessitat de conèixer el passat, per no oblidar-lo i per no cometre els mateixos errors. Ens farà reflexionar, com en l’anterior novel·la, i ens recordarà un passat recent de la nostra història.

Els personatges que apareixen són personatges molt reals, molt corrents, amb històries interessants per explicar.

La trama està escrita en dues línies temporals. L’actual narra la investigació de la Reina a Conques i l’altra ens narra el passat de la seva família.

Si heu llegit Tot el bé i tot el mal i voleu conèixer una mica més a la Reina us la recomano molt. Si sou de la zona del Pallars o d’algun lloc proper, també, sempre fa gràcia conèixer les localitzacions. I, en general, si us agraden les novel·les ben escrites, lleugeres i amb un punt d’intriga i d’història, no us ho penseu.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo