divendres, 29 de gener del 2021

LES RECOMANACIONS DE L’EVA La librera y el ladrón d’Oliver Espinosa

 Autor: Oliver Espinosa (Barcelona, 1985)

Editorial: Planeta

Any de la primera edició: 2020

Llengua original: Espanyol

Gènere: Ficció contemporània

Número de pàgines: 336


M’agradaria definir aquest llibre com un llibre de sentiments. Us sembla estrany? Doncs hi ha una interessant història d’amor entre la Laura i el Pol enmig de robatoris, falsificacions i obres incunables. I també hem de pensar en els sentiments que els llibres que apareixen, principalment el manuscrit de l’Infern de Dante, desperten en els diferents personatges.

En uns la cobdícia de posseir una obra única, en altres tristesa pels records que els porten. En qualsevol cas, depenent de les persones, els donen un valor o altre, uns monetari, els altres emocional.

És una obra estructurada en 20 capítols, cada capítol comença amb una cita d’algun clàssic de la literatura. La trama és complexa però està narrada de manera senzilla, plena d’intriga i que combina perfectament el món dels llibres amb el misteri. Els flashbacks que ens trobem ens ajuden a conèixer els personatges i a posar-nos en situació. Com us podeu imaginar apareix un lladre, però és un lladre entranyable, i aquest sentiment s’aconsegueix en conèixer la seva vida.

Us l’aconsello si sou amants dels llibres i de les històries de misteris, aquí teniu una bona dosi de les dues coses 😊

Creieu que aquestes obres, enteses com a patrimoni, han d’estar en mans públiques o privades? Per mi haurien d’estar custodiades per entitats públiques, ara bé, haurien de disposar d’unes bones dotacions econòmiques perquè se’n pugui tenir cura amb les condicions que requereixen.

Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:

https://avegadesllegeixo.blogspot.com/

I per Instagram a:

@emazab

@avegadesllegeixo