dimecres, 4 de setembre del 2019

EXPOSICIÓ Discotheque de Marcel·lí Ribes

Del 5 de setembre al 31 d'octubre de 2019
Àrea Actvitats Biblioteca


La present és una mostra de cartells publicitaris realitzats per a les discoteques punteres de l’època des del 1990 fins al 2010.

El seu valor rau en la contextualització en el temps què podem fer-ne: uns anys en que l’oci nocturn girava entorn d’enormes temples de ball on la gent se citava i gaudia de la nit en un únic lloc, encara que amb diferents ambients i, fins i tot, amb diferents franges d’edat. Els cànons estètics i morals d’aquest període han esdevingut uns altres amb el pas dels anys i seria una dialèctica difícil esbrinar quins són el més encertats, sobretot a l’ombra del pas del temps.

El meu desig és que alguns recordeu amb nostàlgia èpoques passades i que d’altres pugueu fer les comparatives oportunes amb el present. No cal dir que la intenció última d’aquestes il.lustracions era atreure el màxim nombre de persones a aquests locals que, a la fi, eren empreses com qualsevol altra.

I quelcom molt important: totes les il.lustracions es van crear amb l’ara famós Photosop, el programa de dibuix i retoc fotogràfic per excel.lència. Treballar tants anys amb ell es converteix gairebé en una manera de viure que sempre vol assolir un gran objectiu: fer la realitat més agradable per a tots.

Podeu consultar aquestes i altres il.lustracions a www.publissing.com.