diumenge, 26 de maig del 2019

CONCURS LLEGIR TÉ PREMI 2019


El Departament de Cultura convida els joves a llegir durant l’estiu mitjançant l’activitat Llegir té Premi

#LlegirtéPremi
Un total de 1.300 joves d’entre 8 i 16 anys podran participar en la nova edició del concurs Llegir té premi que organitza la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques.

La iniciativa Llegir té premi té per objectiu fomentar la lectura ja sigui individual o a través de clubs de lectura entre els joves durant el període de vacances d’estiu.

Aquest concurs es duu a terme a través d’un portal a Internet especialment dissenyat per aquesta finalitat (http://llegirtepremi.cat). Els participants, fins a 1.300 joves, poden optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

Els participants podran seleccionar les lectures que desitgin fer entre més de 500 títols en català, castellà i anglès. Tots els títols seleccionats es troben disponibles en suport paper a través de les més de 400 biblioteques públiques de Catalunya i una selecció d’ells també a la biblioteca digital eBiblioCat per a qui prefereixi llegir des de l’ordinador, lector de llibres electrònics o qualsevol altre dispositiu mòbil (http://ebiblio.cat).

Un cop llegida l’obra seleccionada els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Poden participar tots els joves d’entre 8 i 16 anys prèvia inscripció a la plataforma de Llegir té premi. Aquest any s’introdueix la novetat que els participants poden formar equips (clubs de lectura) i optar a més a més a un premi a l’equip de lectors amb més lectures realitzades.

Calendari de participació
• Inscripcions: des del 24 de maig fins al 30 de juny de 2019
• Inici concurs: 1 de juliol a 12 de setembre, els lectors que més llegeixin i que superin amb èxit les preguntes de comprensió lectora optaran als premis del concurs.

Premis
Els lectors s’inscriuran en funció de la seva edat en alguna de les següents categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16. Els premis per als guanyadors en ambdues categories són:
o Primer guanyador: iPad d’última generació
o Segon i tercer guanyador: un rellotge intel·ligent (smartwatch)
o Quart i cinquè guanyador: lot de llibres

Els lectors que formin part d’algun equip (mínim 2 i màxim 10 integrants) tenen la possibilitat, a més a més, d’aconseguir el premi següent per categoria d’edat al club més lector:
o Lot de llibres a repartir entre els seus integrants
o Medalla individual i certificat acreditatiu

Participació de les biblioteques públiques i biblioteques escolars
En el moment de registrar-se com a participant, el lector haurà d’indicar quina és la seva biblioteca de referència, d’aquesta manera la biblioteca podrà fer un seguiment de l’evolució dels seus usuaris.
Les biblioteques públiques i les biblioteques escolars poden participar en aquest concurs fent la corresponent difusió entre els seus usuaris, animant la formació de clubs de lectura vinculats a les biblioteques o recomanant i prestant als usuaris les obres seleccionades per al concurs.
Més informació:
http://biblioteques.gencat.cat/llegirtepremi/
www.llegirtepremi.cat