dilluns, 27 d’agost de 2018

EXPOSICIÓ La Guerra Civil a través de la recreació històricaL'any 2018 es commemora el 80è aniversari de la Batalla del Segre, un dels esdeveniments històrics més rellevants que han tingut lloc a les Terres de Lleida durant el passat segle XX. Aquest episodi, sagnant i tràgic, conjuntament amb tota la Guerra Civil Espanyola, va marcar un punt d'inflexió al nostre territori.

La Biblioteca Joan Maluquer i Viladot, conjuntament amb l’Associació d’Estudiosos del Front del Segre, aefs, el Grup de Recreació Històrica de la Universitat de Barcelona, DIDPATRI i el Servei Històric dels Mossos d’Esquadra, hem organitzat l’exposició “La Guerra Civil Espanyola a partir de la recreació històrica”, que podeu visitar a l’Àrea d’Activitats de la Biblioteca del 3 al 12 d’octubre de 2018.

La recreació històrica es troba en la seva fase d´efervescència. Aquesta tipologia d´actes reivindica el nostre patrimoni. La gent s’implica, es veu com quelcom que forma part de la seva pròpia essència i el visitant té un rol actiu dins un ambient molt especial. El rigor històric i la fidelitat de l´època recreada són dos elements claus d’aquestes jornades. 

Una recreació històrica transporta al visitant a una altra època i pren sentit a partir del moment que es comença a explicar i a entendre com a indrets on passaven coses fa uns quants anys.

Aquesta exposició anirà acompanyada de diferents activitats

Divendres 14 de setembre de 2018 – 19.00 h
Presentació exposició a càrrec de Pol Galitó, historiador i estudiós del Front de Segre, Oriol Miró, responsable del grup DIDPATRi de la Universitat de Barcelona i Fèlix González, Sotsinspector del Servei Històric dels Mossos d’Esquadra.
Àrea Activitats Biblioteca

Dissabte 6 d’octubre de 2018 (consultar programa)
Recreació històrica a l’escola Republicana de Suboficials de Tudela de Segre.
Tudela de Segre