divendres, 25 de març del 2016

BUSQUEM HISTÒRIES SOBRE DONES D'ABANS

Dimecres 13 d'abril de 2016
19:00h
Àrea Activitats Biblioteca

El museu de la Noguera ha organitzat una trobada a la biblioteca en el marc del projecte de recuperació de la memòria oral anomenat Dones d'abans, amb el qual també col·labora La Palanca. L'objectiu és recollir les històries que els nostres padrins i padrines havien sentit explicar a casa o al poble, o que havien viscut en pròpia pell.

La saviesa de les generacions passades es transmetia antigament de pares a fills. Històries de vida plenes de lliçons que resultaven fonamentals per la supervivència. Malauradament tot aquest saber es va diluint en una societat on el coneixement evoluciona a un ritme vertiginós i les antigues pràctiques de medicina tradicional, refranyer, llegendes van quedant oblidades a mesura que les generacions més grans van desapareixent

És per això que la Xarxa de Museus de les terres de Lleida i Aran, a la qual pertany al museu de la Noguera, ha endegat un projecte de recuperació de la memòria oral vinculat especialment a l'entorn de les dones del passat i les funcions exercien sobre la salut dels seus conciutadans. Dones remeieres, curanderes, llevadores, també dones que et donaven mal i dones que el llevaven.

Amb la idea de deixar constància d'aquestes tradicions en l'àmbit d'Artesa i comarca, a la trobada que es farà la biblioteca s'obrirà en espai destinat a què hi expliqueu els vostres records o experiències distesament, amb el propòsit principal de passar-ho bé. També  hi haurà l'antropòloga i historiadora Núria Morelló, que coordina aquest projecte a la plana de Lleida. Us hi esperem!

Més informació: Museu de la Noguera 973445194