dimecres, 17 de juny de 2015

eBiblio Catalunya - Nou servei de préstec gratuït de llibres electrònics

¿Què és eBiblio Catalunya?

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.  


El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat. També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a  Android.

Què puc trobar a eBiblio?


eBiblio ofereix als ciutadans una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques:
 • Obres de ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre.
 • Obres de no-ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen obres de ciències socials, desenvolupament personal, esports, informàtica, viatges, etc.

 

 Si tinc dubtes, a qui m’adreço?


Per sol·licitar qualsevol informació i aclarir dubtes sobre el servei et pots dirigir a la teva biblioteca, o pots enviar la teva consulta a aquesta adreça electrònica e-biblio.cultura@gencat.cat.


La lectura es podrà fer via streaming (lectura en línia) o mitjançant descàrrega del document. Per fer ús d'aquest servei s'ha de ser usuari de qualsevol de les biblioteques públiques de Catalunya.


Com podeu ser usuaris d’eBiblio Catalunya?

Qui pot utilitzar eBiblio?

Pot fer ús d’eBiblio qualsevol persona que disposi del carnet d’usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Per obtenir el carnet, el pots demanar directament a qualsevol biblioteca Directori de biblioteques públiques .
A la teva biblioteca pública t'informaran de com cal que facis la sol·licitud i de les condicions d’ús del carnet. Per poder accedir a eBiblio, la teva adreça electrònica ha de figurar obligatòriament entre les dades que s’incloguin en la sol·licitud.
Per accedir al servei cal que t’identifiquis amb el número de carnet d’usuari i la contrasenya o PIN.

 

Com pots fer ús del préstec?

Si ja disposes del carnet de qualsevol biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya pública, clica a "Iniciar sessió" i introdueix el número de carnet d’usuari i la contrasenya o PIN.
Un cop validat, podràs navegar per la plataforma i veure els documents disponibles. Un cop localitzat el document que t'interessi, quan premis el botó "Agafar en préstec" el préstec s'efectuarà automàticament i disposaràs de 21 dies per llegir-lo.
En el cas que el document que t'interessi s'hagi prestat a un altre usuari, el podràs reservar. Quan el document estigui disponible, rebràs un missatge de correu electrònic amb un enllaç per activar o rebutjar el préstec. Disposaràs d’un màxim de 48 hores per acceptar el préstec.

Opcions de lectura

Hi ha diferents opcions de lectura:
 • Reproducció en temps real (streaming), a través de qualsevol navegador del teu ordinador personal o del navegador d’altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent). Cal iniciar la sessió i, des de la pestanya "Els meus llibres" de l’espai "El meu compte", clicar sobre el botó "Llegir" que apareix al costat de cada llibre.
          A través de l'aplicació eBiblio Catalunya disponible per a IOS i Android, cada usuari es podrà baixar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents.
          Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet.
 • Mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d'Adobe. Per poder-los llegir es requereix instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d’un compte Adobe ID. Podràs descarregar-te els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d'Adobe ID.
 •  

 

Normativa de préstec

Préstec
Es pot agafar en préstec un màxim de dos documents electrònics de manera simultània, independentment del nombre d’exemplars que cada usuari tingui en préstec en altres suports. 
Renovacions
És possible efectuar una renovació per cada document, sempre que no l'hagin reservat altres usuaris.
El termini de renovació és de 21 dies i s’ha de gestionar durant els tres darrers dies de venciment del préstec.
Devolucions
Una vegada acabat el préstec, el document deixarà de ser accessible des dels teus dispositius.
No podràs tornar a agafar en préstec el mateix document fins que hagin transcorregut 24 hores des de la devolució.
Hi ha l’opció de devolució ràpida. Amb aquesta opció, els usuaris podran tornar el document durant les dues hores següents a la realització del préstec (excepte en el cas del préstec mitjançant la descàrrega).
És possible retornar els préstecs abans de la data prevista, sempre que:
 • no s'hagi descarregat el fitxer Adobe DRM del llibre, mitjançant l’opció "Descàrrega en Adobe DRM".
 • no s'hagin efectuat més de tres devolucions anticipades en els últims 30 dies.
Reserves
Si el títol que t'interessa s'ha prestat a un altre usuari, podràs fer la reserva per llegir-lo quan estigui disponible, tenint en compte que:
 • se seguirà l’ordre de petició de les reserves.
 • cada usuari pot reservar un màxim de dos documents de manera simultània.
Per evitar esperes innecessàries, cada títol admetrà un màxim de tres reserves.
Quan el document estigui disponible i et correspongui per ordre de petició, rebràs un missatge de correu electrònic amb un enllaç per confirmar el préstec. És important que comprovis prèviament en l’apartat "El meu compte" de la teva biblioteca, que l'adreça de correu electrònic és correcta i coincideix amb la que fas servir actualment, ja que en cas contrari, no podràs accedir a la informació sobre les notificacions de reserva que hagis fet.
Disposaràs de 48 hores per a confirmar el préstec, transcorregut aquest temps, si no has confirmat el préstec, la reserva passarà automàticament al lector següent en espera. 
En el cas que, en el moment en que s'hauria d'activar la reserva, tinguis en préstec el nombre màxim de documents per usuari (dos documents), no rebràs el missatge d’avís i la reserva passarà automàticament al lector següent de la llista de reserves.
Si us plau, comprova la teva bústia de correu brossa i la configuració per filtrar-lo, ja que els avisos de reserva es podrien tractar de manera errònia com a correu brossa i, en conseqüència, podries perdre la reserva.


Preguntes freqüents

Dubtes generals
Dubtes sobre Adobe Digital Editions
 • No trobo l'arxiu del document electrònic després de baixar-lo
 • Apareix un missatge d'error quan intento obrir un document electrònic baixat
 • Adobe Digital Editions no reconeix el meu dispositiu
Dubtes generals
» Des del meu navegador no puc llegir els documents d'eBiblio Catalunya
Els navegadors compatibles per a la lectura en línia són:
 • Internet Explorer 10 o superior
 • Google Chrome 28 o superior
 • Mozilla Firefox 23 o superior
 • Safari 7
Amb versions inferiors es pot accedir a eBiblio, agafar documents en préstec, fer-ne reserves o baixar els audiollibres, però la lectura en línia requereix les versions esmentades.
» Què necessito per utilitzar eBiblio?
Pot fer ús d'eBiblio qualsevol persona que disposi del carnet d'usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Per obtenir el carnet, es pot sol·licitar a qualsevol biblioteca Directori de biblioteques públiques.
A la teva biblioteca t'informaran de com fer la sol·licitud i de les condicions d'ús del carnet. Per poder accedir a eBiblio, el teu correu electrònic ha de figurar obligatòriament entre les dades que s'inclouen en la sol·licitud.
Per accedir al servei cal identificar-se amb el número de carnet d'usuari i la contrasenya o el PIN.
»Quan accedeixo amb la meva clau i la contrasenya apareix un missatge d'error
Per poder utilitzar eBiblio has de disposar d'un correu electrònic actiu, per poder rebre missatges, i que consti en les dades del teu carnet. Pots consultar el correu electrònic que consta en la base de dades entrant a:
Des d'on podràs modificar les teves dades. També et pots dirigir a la biblioteca més propera si necessites ajuda.
>» He oblidat la contrasenya
Si no recordes la teva contrasenya, dirigeix-te a la biblioteca més propera, on t'indicaran com obtenir-ne una o com canviar-la. També pots obtenir una nova contrasenya des de
» Ja tinc en préstec uns documents de la meva biblioteca. Quants documents electrònics puc agafar en préstec?
Pots agafar en préstec un màxim de dos documents electrònics de manera simultània, independentment dels 30 documents que pots agafar en préstec amb el teu carnet.
» He acabat de llegir un document abans de la data, però no el puc tornar
El botó de devolució apareixerà desactivat (en gris) en els casos següents:
 • Si has superat el màxim de tres devolucions anticipades en els últims 30 dies.
 • Si has baixat el fitxer Adobe DRM del llibre mitjançant l'opció "Baixa llibre a Adobe Digital Edition". Recorda que si tens previst llegir el llibre a través de les aplicacions eBiblio Catalunya per a IOS o Android, no cal utilitzar l'opció "Baixa llibre a Adobe Digital Edition", ja que aquesta opció està reservada únicament a la baixada per a la lectura en ordinadors personals o transferència a altres dispositius que no siguin compatibles amb les aplicacions de lectura eBiblio Catalunya per a IOS o Android.
» Acabo de tornar un document, puc tornar-lo a agafar en préstec?
Sí, sempre que no estigui reservat per cap altre usuari i que hagin transcorregut 24 hores des de la seva devolució. 
» No puc renovar un préstec
No pots renovar el préstec si:
 • El document està reservat per un altre usuari.
 • Falten més de tres dies per a la data de devolució de préstec.
 • Has una renovació.
En aquests casos el botó de devolució estarà desactivat (color gris) i apareixerà el text "No renovable". 
» Quants documents puc reservar alhora?
Cada usuari podrà reservar fins a un màxim de dos documents.
» Tinc un document en préstec, però no apareix en la meva aplicació de lectura
Alguns editors publiquen els llibres electrònics en formats específics que actualment no són compatibles amb les aplicacions de lectura i, per això, només estan disponibles per a lectura en ordinadors personals a través del navegador o bé mitjançant el programa Adobe Digital Editions.
» No rebo missatges de correu d'avís de reserves
Comprova que les teves dades de correu electrònic són correctes a:
Si les teves dades són correctes, comprova la teva bústia de correu electrònic no desitjat i la seva configuració de filtratge, ja que els avisos de reserva es podrien tractar de manera errònia com a correu brossa i, com a conseqüència d'això, podries perdre la reserva.
Recorda que en cas que en el moment d'activar-se la reserva tinguis en préstec dos documents electrònics, no rebràs cap missatge d'avís i la reserva passarà automàticament al lector següent en espera. Rebràs l'avís quan no tinguis el nombre màxim de préstecs permès i el document torni a estar disponible.

» Diverses persones poden utilitzar la mateixa aplicació de lectura en el mateix dispositiu?
Una vegada instal·lada, l'aplicació de lectura queda associada a un usuari. L'aplicació es baixa associada a un compte concret, de manera que per accedir a un compte diferent cal desenllaçar el dispositiu i tornar a baixar l'aplicació per associar-la a un compte diferent.
 >> Manual d'usuari

Els millors desitjos per al futur d'aquest nou servei i bona lectura!!

6 comentaris:

john royster ha dit...

Hola a tothom,
Necessites ajuda financera?
Oferim préstecs d'almenys $ 1,000.00 fins a un màxim de
$ 500,000,000.00 amb una durada convenient des de 1 fins a 30 anys
a un tipus d'interès molt reduït del 2%.
Necessites un préstec empresarial?
Necessites un préstec individual?
Vols comprar un cotxe?
Necessites un préstec hipotecari?
Necessites un préstec per pagar el teu deute?
Necessites grans capitals per començar la teva proposta comercial o?
expansió? Has perdut l'esperança i creus que no hi ha sortida
La vostra càrrega financera encara persisteix?
No dubti en contactar-nos per a les empreses.
Poseu-vos en contacte amb nosaltres per correu electrònic: (JOHNROYSTER321@GMAIL.COM)

Director Executiu (CEO)

Unknown ha dit...

Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

Unknown ha dit...

We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

You Will Hear From Us. Well Nice To Meet You And I look forward to our Business Acquaintance. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

FRED LARRY LOAN COMPANY ha dit...

Obteniu el vostre préstec ara dins de 48 hores

Bon dia

Voleu ser emprenedor, iniciar un projecte o comprar un apartament o si teniu alguna dificultat financera, la vostra ajuda ve ara, heu perdut el son intentant obtenir un préstec, no deixeu que els vostres somnis es mori, contacteu amb el Sr. Fred Larry, per un préstec ràpid i fiable.

Oferim aquest tipus de préstec a continuació:

1 Préstec de l'empresa
2. Préstec empresarial
3. Préstec de l'apartament
4. Préstec automàtic
5. Préstec de cotxe, etc.

oferim préstecs a clients seriosos i honestos que estiguin disposats a cooperar amb nosaltres al tipus d'interès del 3%, des de 100.000,00 euros fins a 500.000.000.000.00.

Contacta'ns ràpidament a través del nostre correu electrònic (fredlarryloanfirm@gmail.com) o (fredlarryloanfirm@hotmail.com)

Número de Whatsap: +2347061892843
Skype: fredlarry12

Signat
Gerent
Fred Larry

FRED LARRY LOAN COMPANY ha dit...

Obteniu el vostre préstec ara dins de 48 hores

Bon dia

Voleu ser emprenedor, iniciar un projecte o comprar un apartament o si teniu alguna dificultat financera, la vostra ajuda ve ara, heu perdut el son intentant obtenir un préstec, no deixeu que els vostres somnis es mori, contacteu amb el Sr. Fred Larry, per un préstec ràpid i fiable.

Oferim aquest tipus de préstec a continuació:

1 Préstec de l'empresa
2. Préstec empresarial
3. Préstec de l'apartament
4. Préstec automàtic
5. Préstec de cotxe, etc.

oferim préstecs a clients seriosos i honestos que estiguin disposats a cooperar amb nosaltres al tipus d'interès del 3%, des de 100.000,00 euros fins a 500.000.000.000.00.

Contacta'ns ràpidament a través del nostre correu electrònic (fredlarryloanfirm@gmail.com) o (fredlarryloanfirm@hotmail.com)

Número de Whatsap: +2347061892843
Skype: fredlarry12

Signat
Gerent
Fred Larry

Elena Nino ha dit...

Benvolguts sol·licitants de préstec

Tens alguna dificultat financera? Voleu començar el vostre negoci? Aquesta societat de préstecs va ser organitzacions de drets humans establertes arreu del món amb l'únic objectiu d'ajudar els pobres i les persones amb dificultats financeres de la vida. Si voleu sol·licitar un préstec, consulteu-nos amb els detalls a continuació del correu electrònic: elenanino0007@gmail.com

Nom:
Import del préstec necessari:
Durada del préstec:
Número de mòbil:

Gràcies i Déu beneeixi
CONFIANÇA
Elena