dijous, 26 de juny del 2014

RECITAL POÈTIC del LLIBRE DELS XISCLES de Rosa M. Arrazola - Juliol 2014

Us convidem el divendres 11 de juliol a les 10 de la nit, a l'Àrea d'Activitats de la Biblioteca,  al recital poètic de Rosa M. Arrazola.

Rosa Ma Arrazola és poeta, rapsoda, pintora, artesana... En un mot, una artista total i global, amb una veu plena de força i un esguard profund. Autora de "El llibre dels xiscles" i guanyadora d'uns quant premis literaris, ella forma part de versos.cat  i la trobareu sovint recitant i exposant els seus quadres.  


Rosa Maria Arrazola: "El públic que ens escolta surt més feliç"
Daniel Ruiz-Trillo


1. Ets un poeta molt activa: publiques, escrius, recites, col·labores amb blogs, quina és la facet que més t'agrada de la vida artística? I la que menys?

Podria dir-se que des del 2009 intento ser-ho. Vaig començar a recitar en públic en motiu de la meva primera exposició pictòrico-poètica el setembre de l' esmentat any i des de llavors n'he tingut ocasió diverses vegades. Cada cop intento fer més present en mi, en la meva activitat diària. aquesta faceta artística. Publico en un parell de blogs personals i a la meva pàgina web,  www.arrazolaquadresia.cat el que jo anomeno la Quadresia, pintures acríliques que van acompanyades de versos. També col·laboro amb Versos.cat. El que més m' agrada de tot plegat és la possibilitat de fugir sense moure't de lloc que ofereix l' acte d' escriure. Per a mi, fer poesia és un modus vivendi, una necessitat  vital que fa tocar de peus a terra, que fa reflexionar sobre un mateix i el que ens envolta. Potser el més difícil d' això que tu anomenes vida artística és compaginar-la amb les altres dones, la dona-professora, la dona-amant
li sobretot, la dona-mare,

2. L'altre dia vas recitar a la Poeteca, què se sent? Què penses d'aquell lloc?

Recitar davant del públic és una experiència que tot poeta hauria de viure, ho considero molt enriquidor, perquè et carregues de sensacions i alhora prens el pols a la teva obra a les mirades dels altres. Es quan t' adones de si agraden els teus versos, i de si tens la capacitat d' emocionar a qui t' escolta. Penso que n' haurien d' existir un munt més de llocs com aquest, perquè són necessaris per fer palès que hi ha gent compromesa, gent que té coses a dir i coses a fer sentir..


3. Formes part del llibre "Vers la llibertat", per què?

Perquè crec en la poesia i crec en aquest país. Perquè quan em vas fer la proposta vaig veure clar que era bonic poder deixar-hi un granet de sorra i col·laborar d' una manera personal amb aquest fet col·lectiu que podria fer canviar la història.


4. La vida és un xiscle? I la poesia ?

La vida és un xiscle i per això la poesia també ho ha de ser. No només un xiscle, però de xiscles, de crits, n' hi ha d' haver; i ara, com deia abans, en aquesta dècada plena de moments convulsos i recessions de tota mena, els poetes hem de fer sentir, hem de fer saber, hem de poder dir el que passa a casa nostra. I si cal fer-ho xisclant, es fa.

5. Has participat al Poemestiu. Què penses de les iniciatives que fomenten la poesia en directe ?


El que ja d' alguna manera he dit abans, crec que la poesia ha de ser llegida en algun moment davant del públic per saber on ets, per trobar el lloc, per senzillament oferir la possibilitat d' emocionar. Algú em va dir l' altre dia, just en sortir de recitar a La Poeteca que els poetes fan que el públic que ha anat a escoltar-los surti més feliç del que havia entrat. Això és un bon motiu per creure en iniciatives com el Poemestiu.