dijous, 12 de setembre del 2013

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - Setembre 2013

El dimecres 18 de setembre a les 9 de la nit, ens reunirem a la biblioteca per parlar del llibre que hem llegit aquest mes.

Títol: Pantaleón y las visitadoras
Autor:  Mario Vargas Llosa (1936)
Any: 1973
Idioma original: Castellà
Editorial: Alfaguara 
Any de l’edició: 2005
Idioma de l’edició: Castellà
ISBN: 84-204-6798-7


BIOGARFIA Mario Vargas Llosa
 
 
SINPOSIS
Pantaleón Pantoja és un tinyent de l’exercit peruà amb una excel·lent fulla de serveis. Després del seu ascens a capità és traslladat amb la seua família a l’amazonia peruana amb un encàrrec molt especial que li canviarà la vida.

Hi ha moltes queixes dels pobladors de l’amazonia de violacions dutes a terme pels soldats. Per tal d’aplacar les necessitats sexuals dels membres de l’exèrcit els alts generals tenen la brillant ideia de crear un servei de “Visitadoras” que recorrerà periòdicament les casernes. El capità Pantaleón Pantoja és l’encarregat d’organitzar el servei i reclutar les “visitadoras”. És una tasca altament secreta que no pot ni confiar a la seua dona. La feina no serà fàcil, més tenint en compte l’oposició de part dels superiors.

Pantoja, home organitzat com ell soll, aconsegueix crear un servei model, però els problemes anirant creixent per diverses raons: perquè és impossible mantenir en secret aquest tipus d’activitats, per l’excés de zel del capità i per una curiosa secta religiosa que creix en adeptes en progressió geomètrica per la regió.

La novel·la és presenta com un treball humorístic però podem veure tot un retrat social i un drama tant personal com col·lectiu amagat al darrere del somriure que ens provoca.


El proper llibre que llegirem al Club de Lectura de la Biblioteca serà "No tornarem mai més" de Ramon Solsona.
Sí esteu interessats en participar, passeu per la biblioteca i us informarem.