dimecres, 20 de juny del 2012

EL CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA VISITA L'EXPOSICIÓ D'ANTONIO LÓPEZ A LLEIDA

El passat dissabte, 16 de juny el Club de Lectura de la biblioteca Joan Maluquer i Viladot va organitzar una sortida a la Fundació Sorigué de Lleida per veure l’exposició d'Antonio López .

António López Gárcia nasque a Tomelloso, Ciutat Real, el 1936. És un pintor i escultor espanyol hiperrealista. El 1985 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts i el 2006 amb el Premi Velázquez de les Arts Plàstiques. La mostra recull mig centenar d'obres entre pintures, escultures, olis i dibuixos, algunes de les quals són inèdites.

Les obres estan dividides en diversos àmbits. Els primers espais inclouen les recents imatges de la Gran Via de Madrid i els coneguts quadres 'Madrid des de les Torres Blancas' i 'Gos mort'. També hi ha bodegons, retrats i l'escultura 'Maria', a més de dibuixos del seu estudi. Una altra de les sales està dedicada al nu amb l'escultura 'L'home' i el prototip de 'La dona de Coslada', a més dels treballs preparatoris dels dos caps monumentals 'Dia' i 'Nit'.

La mostra a les instal•lacions de la Fundació Sorigué es complementa amb la instal•lació en dos espais públics de Lleida, de les dues escultures monument que retraten el cap d'una de les seves nétes.