divendres, 10 de setembre del 2010

CLUB DE LECTURES DE LA BIBLIOTECA - setembre- 2010

Comencem el nou curs amb les piles carregades i amb els deures fets. El dimecres 8, a les 10 de la nit, ens varem reunir per comentar el llibre de Pep Coll "El salvatge dels Pirinues".Fitxa tècnica

El salvatge dels Pirineus
Pep Coll
Data de publicació 01/10/2005
Editorial : Edicions 62, Col·lecció: El Balancí
ISBN: 84-297-5704-x
Pàgines: 338
Premi Sant Joan 2005

Biografia Pep Coll


Text de contraportada
Encara que costi de creure, als Pirineus també s´hi troben illes disposades a acollir robinsons. Són les anomenades feixes o feixancs, unes franges de terra coberta de vegetació enclavades entre els penya-segats i per tant, accessibles tan sols a les aus i als escaladors. L’estiu de l’any 1837, l’estudiant Ventura Mir, després de naufragar estrepitosament a les terres baixes, va a petar en una d’aquestes illes i, solitari vocacional, decideix instal·lar-s`hi definitivament. Però tot i la seva ferma voluntat, no li serà gens fàcil, ja que aviat s’haurà de defensar de tots aquells que “pel seu bé” intenten de rescatar-lo. No només la família, l’amic d’estudis o el gran amor de la seva vida, sinó també totes aquelles ideologies que no toleren l’individu solitari. Amb El salvatge dels Pirineus, Pep Coll recrea una història lúcida que porta fins a les últimes conseqüències temes tan actuals com la relació de l’home amb la natura, la solidaritat amb el tercer món, i el dret de viure on i com a un li doni la gana. Una mirada aguda i alhora crítica que l’han fet mereixedor del Premi Sant Joan 2005.


La propera reunió del club de lectures de la biblioteca serà el dijous 21 d'octubre on parlarem i comentarem el llibre "L'elegància de l'eriçó" de Muriel Barbery, premi dels llibreters francesos 2007. Si esteu interessats en participar-hi passeu per la biblioteca i us explicarem la dinàmica que seguim.