Pàgines
dimecres, 30 de desembre del 2020
dimecres, 23 de desembre del 2020
MOLT BONES FESTES!!
Us acompanyen la felicitació de la biblioteca amb una poesia de Josep Carner “Si em vaga...”.
En el marc de la política commemorativa del Govern de la Generalitat, el 2020 es va declarar Any Josep Carner.
Molt Bones Festes i bones lectures!!
dimarts, 22 de desembre del 2020
dilluns, 21 de desembre del 2020
divendres, 18 de desembre del 2020
LES RECOMANACIONS DE L’EVA L'Analfabeta d'Agota Kristof
Editorial: Amsterdam/ Alpha Decay
Any de la primera edició: 2019
Llengua original:
francès
Traducció: Montserrat Solé Serra
Gènere: Autobiografia
Número de pàgines: 86
“Cinc anys després de l’arribada a Suïssa, parlo francès, però encara no el llegeixo. Em converteixo en una analfabeta. Jo, que als quatre anys ja sabia llegir”.
Havia sentit a parlar d’Agota Kristof perquè en vàries ocasions m’han recomanat el seu llibre Claus i Lucas, que encara tinc pendent, però no coneixia la seva vida, de la qual en aquest llibre ens explica onze fragments, bàsicament, el seu exili a Suïssa. Una nova vida en un nou país i amb una llengua nova.
Tot i ser un llibre curt, l’autora ens detalla molt bé les situacions i els sentiments, amb el seu estil sec i tallant. La pèrdua del sentiment de pertinença a un poble, els inicis a Suïssa, l’aprenentatge de la llengua, primer oral i després escrita: “Algú es torna escriptor escrivint amb paciència i tenacitat, i sense perdre mai la fe en allò que escriu”.
El llibre publicat per Amsterdam acaba amb una interessant conversa entre Agota Kristof i Riccardo Benedettini que us recomano de veritat.
He d’agrair l’exemplar del llibre a l’Illa de Llibres pel seu concurs de lots de la panera de llibres que vaig guanyar ;)
Coneixíeu l’autora? Heu llegit Claus i Lucas?
Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:
https://avegadesllegeixo.blogspot.com/
I per Instagram a:
@emazab
@avegadesllegeixo
dimecres, 16 de desembre del 2020
REUNIÓ CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA - desembre 2020
Amb aquesta nova edició, enriquida amb nous testimonis i un nou text introductori de l’autora, Ara Llibres celebra l’èxit d’un llibre que ja s’ha convertit en un clàssic contemporani. Quan La maternitat d’Elna es va publicar per primera vegada al 2005, ningú s'imaginava que es convertiria en un dels llibres més venuts de la història recent de Catalunya i en un fenomen social que ha transcendit fronteres, llengües i formats era només un somni. Avui, set anys més tard, La maternitat d’Elna s’ha adaptat al teatre i al cinema, és lectura recomanada d’escoles i instituts, s’ha traduït al castellà, al francès i al xinès, i és un dels llibres més recomanats i estimats pels lectors catalans. Gràcies a la incansable tasca de la historiadora Assumpta Montellà, nous testimonis i noves veus s’han atrevit a donar a conèixer les seves històries, i desenes de pares i mares han donat el nom d’Elna a les seves filles en honor a la Maternitat.
El llibre inclou, a més a més de fotografies, una nova introducció de l’autora que reprodueix la seva pròpia escriptura a mà i tres testimonis fins ara inèdits que recullen més casos .
.
dimarts, 15 de desembre del 2020
dilluns, 14 de desembre del 2020
divendres, 11 de desembre del 2020
LES RECOMANACIONS DE L’EVA La librería de Penélope Fitzgerald
Autora: Penélope Fitzgerald (Lincoln, 1916 – Londres, 2000)
Editorial: Impedimenta
Any de la primera edició: 2017
Llengua original:
Anglès
Traducció: Ana Bustelo
Gènere: Ficció contemporània
Número de pàgines: 192
Hi ha llibres dels que sents parlar com de passada i que aconsegueixen captar la teva atenció. Això em va passar amb aquest. Això i que la portada em va enamorar.
És un llibre per llegir amb calma. Les localitzacions estan molt ben aconseguides. Podríem parlar d’una novel·la costumista perquè ens endinsa en la vida dels habitants del poble, un poble localitzat al sud-est britànic, que volen evitar que Florence Green tiri endavant amb la seva llibreria.
El llibre ens parla, amb una bona dosi de subtilíssim humor anglès, de la lluita de Florence per poder dur a terme el seu somni i dels entrebancs que li posen els seus peculiars veïns. I m’ha agradat, molt, que l’autora no hagi maquillat el final.
Us el recomano molt si us agraden les històries que transcorren ens llocs idíl·lics (encara que només sigui d’aparença). Si necessiteu una lectura relaxada, sense estridències, delicada i molt ben escrita. What else?
Us ve de gust? L’heu llegit?
Si voleu seguir els comentaris de l'Eva sobre els llibres que llegeix ho podeu fer al seu bloc:
https://avegadesllegeixo.blogspot.com/
I per Instagram a:
@emazab
@avegadesllegeixo
dimecres, 9 de desembre del 2020
dimarts, 8 de desembre del 2020
dilluns, 7 de desembre del 2020
31è PREMI DE NARRATIVA BREU D'ARTESA DE SEGRE - convocatòria i bases
La Biblioteca Joan Maluquer i Viladot i l’Ajuntament d’Artesa de Segre convoquen el 31è Premi de Narrativa Breu.
BASES 31è PREMI NARRATIVA BREU